در مستند هزار و یک شب بلدیه کیفیت و چگونگی شهرسازی در بافت قدیم شهر یزد، انگار که پر از «قصه» است و از همین روست که کارگردان، عنوان استعاری «هزار و یک شب بلدیه» را برای فیلم خود انتخاب کرده است. فیلم از تصاویر آرشیوی در کنار تصاویری از وضعیت امروز شهر یزد –همراه با تصاویر هوایی (اریل شات های) جذاب و بیانگر از بافت قدیم شهر-، و گفتگو با کارشناسانی مانند حسین مسرت، اکبر قلم سیاه و دکتر محمدرضا اولیاء، شکل گرفته است.
در نیمهی آغازین فیلم، فیلمساز مروری میکند بر تاریخچه ی شکل گیری نهاد بلدیه (شهرداری) در ایران، و در نیمه ی بعدی بر روی یزد تمرکز می کند و به مقدمه ای می ماند در به تصویرکشیدن چگونگی شهرسازی در بافت قدیم مهم این شهر –که با مساحت پنج هزار هکتار در سال ۱۳۹۶ به عنوان میراث جهانی به ثبت یونسکو رسید-
احمد صراف یزد در «هزار و یک شب بلدیه» همانند آثار قبلیاش، سعی کرده تا دین خود را به شهر زادگاهش، تمام و کمال ادا نماید.
کارگردان: احمد صراف یزد، متولد ۱۳۶۲، که تقریباً تمام آثارش دلبستگی او را به شهر زادگاهش، یزد، نشان میدهند. از فیلم های مستندش می توان به «مازاری» (درباره هنر حناسایی یزد)، «شازده حمام» (درباره زندگی پروفسور محمدحسین پاپلی یزدی) و «تا بادها یادها را نبرد» اشاره کرد که فیلم آخر، به تازگی برنده جایزه بهترین تحقیق و پژوهش از جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و دیپلم افتخار جشنواره ملی میراث فرهنگی شد.
کارگردان هزار و یک شب بلدیه: احمد صراف یزد
تولید سال ۱۴۰۲
مدت زمان: ۳۷ دقیقه
بخش مسابقه ملی- فیلمهای کوتاه «هفدهمین جشنواره سینما حقیقت» ۱۴۰۲
*
اهمیت: مقدمهای بر ثبت تصویری شهرسازی ِ بافت قدیم یزد، که به عنوان «میراث جهانی» به ثبت یونسکو رسیده است
جذابیت: تصاویر هوایی بافت قدیم شهر یزد، واقعاً «جذاب و دیدنیاند
*